New York-ul ar a merge a opri armele ascunse în multe locuri, inclusiv în Times Square

NEW YORK, 1 iulie (Reuters) – Parlamentarii din New York au votat vineri legile privind armele care ar interzice armele dintr-o lungă listă de „locuri sensibile”, inclusiv Times Square, și ar obliga persoanele care doresc să obțină o licență de arme mai antrenate și să-și depună conturi de social media către guvern.

Sesiunea legislativă de urgență a început joi, la o săptămână după ce o majoritate conservatoare a Curții Supreme a abrogat legile restrictive privind permisul de arme și a decis pentru prima dată că Constituția SUA dă unei persoane dreptul de a purta arme în public pentru autoapărare. Citeste mai mult

Liderii democraților din New York au anunțat hotărârea, spunând că vor exista mai multe violențe cu arme dacă mai mulți oameni poartă arme. Aceștia au recunoscut că trebuie să elibereze schema centenarului de autorizații de stat, dar urmăresc să păstreze cât mai multe restricții posibil în numele siguranței publice, care ar putea fi un obiectiv pentru mai multe obiecții legale.

Înscrieți-vă acum pentru acces nelimitat GRATUIT pe Reuters.com

Curtea a decis că modificarea legii de către legiuitori le-a oferit oficialilor prea multă opțiune pentru a refuza permisiunea.

Guvernatorul New York-ului, Kathy Hochul, un democrat care a ordonat sesiunea extraordinară în legislatură, a declarat că reglementările de stat privind licențele pentru arme au condus la New York-ul să aibă a cincea cea mai scăzută rată de decese prin arme din cele 50 de state americane.

„Statul nostru va continua să protejeze New York-ul de vătămări, chiar și în ciuda acestei retrageri de la Curtea Supremă”, a declarat ea într-o conferință de presă la Albany. „Poate crede că ne pot schimba viața cu o lovitură de stilou, dar avem și pixuri”.

Instanța a permis interzicerea transportului de arme în anumite „zone sensibile”, dar i-a avertizat pe parlamentari să nu aplice eticheta prea larg. Curtea a făcut, de asemenea, mai ușor pentru grupurile pro-arme să abroge regulamentul privind armele, hotărând că reglementarea armelor ar putea fi neconstituțională dacă nu seamănă cu tipul de reglementare care exista în secolul al XVIII-lea, când a fost ratificat al doilea amendament.

Vineri devreme, guvernul statului a fost eliberat textul facturii inclusiv o listă de zone sensibile recomandate.

Include clădiri guvernamentale, facilități medicale, lăcașuri de cult, biblioteci, locuri de joacă, parcuri, grădini zoologice, școli, colegii, tabere de vară, centre de sprijinire a dependenței, adăposturi pentru persoane fără adăpost, case de bătrâni, transport public, inclusiv metroul din New City. York, locuri unde se consumă alcool sau se consumă marijuana, muzee, teatre, stadioane și alte locuri, secții de votare și Times Square.

Senatul a adoptat proiectul de lege 43-20 pentru îmbunătățirea comportamentului ascuns într-un vot de partid vineri după-amiază, după ore de dezbatere în care parlamentarii republicani au declarat că noua legislație este prea împovărătoare pentru cei care doresc să aibă dreptul de a purta arme. Adunarea a început să dezbată proiectul de lege, dar parlamentarii au spus că nu poate avea loc un vot înainte de sâmbătă.

Dacă va fi adoptată, legea ar intra în vigoare la 1 septembrie.

„ÎNCĂLCARE IMMEDIATĂ”

National Rifle Association, puternicul grup pentru drepturile proprietarilor de arme a cărui filială din New York a fost un reclamant principal de succes în cazul Curții Supreme de săptămâna trecută, a declarat că proiectul de lege este o „încălcare majoră” a hotărârii instanței și a dovedit mai multe bariere pentru newyorkezi. dreptul la auto-apărare, sugerând că în curând pot apărea provocări legale.

„Guvernul Hochul și aliații săi anti-Al Doilea Amendament din Albany au încălcat Curtea Supremă a SUA cu rescrierea deliberată și rău intenționată a legii privind comportamentul ascuns din New York”, a declarat Darin Hoens, directorul de stat New NRA – York, într-o declarație.

Curtea a decis în cauza Asociației pentru pușcă și pistol din statul New York v. Bruen că oficialii din New York aveau prea multă discreție subiectivă în temeiul căreia solicitanții de licență de armă se puteau bucura de ceea ce au spus că este un drept constituțional. Solicitanților li s-a refuzat un permis de purtare ascuns, cu excepția cazului în care au putut convinge un ofițer că au „o cauză întemeiată” sau un motiv special pentru a avea o armă de mână pentru autoapărare. Citeste mai mult

Fără tragere de inimă și nu fără tragere de inimă, Hochul a fost de acord că statul trebuie să înlăture cerințele „cauzei întemeiate”, deși proiectul de lege impune încă oficialilor autorizați să constate că solicitantul are „un caracter moral bun”.

Noile reguli de acordare a licențelor propuse cer, de asemenea, solicitanților să se întâlnească cu ofițerul de licențiere, de obicei un judecător sau un ofițer de poliție, pentru un interviu personal și să furnizeze datele de contact ale unor familii apropiate și ale oricăror adulți care locuiesc cu ei.

Proiectul de lege face, de asemenea, o infracțiune să purtați o armă în spațiile comerciale private, cu excepția cazului în care compania publică o afirmație pozitivă care afirmă că armele ascunse sunt binevenite.

Înscrieți-vă acum pentru acces nelimitat GRATUIT pe Reuters.com

Reportaj de Jonathan Allen la New York; Editat de Chris Reese și Daniel Wallis

Standardele noastre: Principiile Thomson Reuters Trust.

Leave a Comment